Rob Kuulkers

Ik ben Rob Kuulkers, geboren te Amsterdam in 1954.

 

 

 

Ik groeide op is Breda in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Alles draaide in die tijd om de wederopbouw en de ontwikkeling van de eigen creativiteit werd niet echt gestimuleerd. Ik volgde onder andere een technische opleiding en heb daar veel profijt van gehad toen ik eenmaal op 35-jarige leeftijd besloot om toe te geven aan mijn drang naar creatie.

 

Ik ben veelzijdig en autodidact en heb een lange ontwikkeling doorgemaakt. Mijn eerste artistieke activiteit betrof encoustic art, het tekenen met gesmolten was. Een vriend bracht me hiermee in contact. Na de encoustic art ging ik over op klei: draaide potten maar vond hand gemaakte vormen toch interessanter. Daarna volgde 10 jaar muziek maken en spelen in bandjes en het maken van foto's. De laatste jaren ben ik weer met mijn handen bezig en creëer ik wat in mijn hoofd opkomt of wat ik gaandeweg ontdek. Ik noem mezelf ook wel een creatieve ontdekkingsreiziger.

 

Beelden zijn in de moderne samenleving niet meer weg te denken. Overal om ons heen worden we ermee overspoeld en erdoor beïnvloed in ons doen en laten, of het nu door Youtube of de reclame op TV is.

 

Vanuit mijn creativiteit heb ik sterk de behoefte om de beelden en de invloed die ze op me hebben, vast te leggen in mijn werk. Dat doe ik op dit moment vooral hakkend in steen, vormend in klei en fotograferend met mijn camera. Soms overschilder ik mijn foto’s met acrylverf of gesmolten was. Ook epoxy, kralen en andere materialen gebruik ik mijn creaties. Mijn kunstwerken drukken altijd mijn interpretatie van en mijn fantasie over de werkelijkheid uit.

 

 

 

Als je op de knop hier boven klikt, kun je voorbeelden van mijn werk bekijken.