Hinke Nauta

Ik ben Hinke Nauta, geboren te Arnhem in 1957.

 

Hinke Nauta

Creativiteit heeft eigenlijk nooit een grote rol gespeeld in mijn opvoeding. Toch was ik uit mijzelf veel bezig met muziek (zingen, piano spelen, gitaar spelen). Handwerken heb ik wel altijd leuk gevonden. Ook door mijn moeder toen zij op latere leeftijd begon met borduren en breien.

 

Op school heb ik een jaar kunstgeschiedenis gehad waarbij we in de praktijklessen werden uitgedaagd buiten de gebaande paden te gaan in het werken met textiel en wol. Dat leidde tot een bijzonder werk geïnspireerd op een clown van Picasso.

Daarna volgden jaren van werken en 2 dochters krijgen. In die tijd kwam ik niet verder dan leuke kinderkleding naaien, een beetje haken en breien en af en toe wat borduren. Al heeft het geijkte borduurwerk mij nooit zo geïnspireerd.

 

Eenmaal gestopt met werken en door Rob zijn lidmaatschap van diverse kunstverenigingen meer en meer in aanrakingen gekomen met kunst begon het te kriebelen om toch zelf ook weer mooie dingen te maken. Maar wat? Schilderen? Ach dat doen er al zoveel. En met mijn trillende handen niet echt handig. Tot ik op een hele bijzondere kunstmarkt een kraam zag met grote schilderijen van gevlochten touw. Heel bijzonder. Het sprak mij meteen aan. Ik heb daar toen mijn variant op bedacht: kettingen haken en die op een canvas plakken. Ik ben gaan experimenteren en heb geleidelijk aan mijn eigen stijl ontwikkeld met verrassend resultaat.

 

Ik werk van een voorbeeld, teken het na en bedenk de kleurencombinaties. Dan ga ik in de gekozen kleuren kettingen haken die ik vervolgens in de tekening ga plakken. En ziedaar: schilderijen met draad.

 

Klik op de knop hier boven om de resultaten van mijn werk te bekijken. Ik lees graag terug wat je er van vindt!